Моделарска секција: „ВЈЕШТИ МАЈСТОРИ“

Данас дјеца много времена проводе на рачунарима и телефонима, све се мање друже, играју, а скоро да се никако и не баве неким креативним активностима. Да би се усталиле неке радне навике код ђака и развиле одређене креативне вјештине у нашој школи основана је Модeларска секција.

Неки од чланова Лингвистичке секције посјетили су један час Модeларске секције. Били смо одушевљени тиме колико наших другара похађа ове часове. Затекли смо веома радну и веселу атмосферу.

Ову секцију води наставник Жељко Радијељац. Секција броји петнаест чланова а у основи је тимски рад. Ради се четвртком од 12:50 до 13:35. Ученици који су се опредијелили за рад у овој секцији су они који воле да цртају, режу, склапају, да користе одређени алат; другим ријечима – да стварају. Материјал обезбјеђују сами.

Најважније је да ученици науче да користе алат и да праве макете – нагласио је наставник Радијељац.

Свака секција коју ученици похађају има за циљ да им да одређене путоказе и усмјери у одговарајућем правцу, али и да олакша одређене ствари у будућем раду и животу. Тако и рад на часовима Модeларске секција подстиче ученике на креативно размишљање и стварање.

 


Милица Вујичић, Милица Тешановић (Лингвистичка секција)

Слично: