Излет у Вишеград за ученике четвртог разреда

Једнодневни излет ученика четвртог разреда, планиран Годишњим програмом рада школе организован је 27.9.2017. године у даљој околини – посјета граду Вишеграду, обилазак Андрићграда и Манастира Добрун.

На излет су ишла 92 ученика, 6 ученика из подручних одјељења Кнежина и Равна Романија и 86 ученика централне школе са својим учитељима и вођом пута.

Ученици су на излет кренули у 8,00 часова испред спортске дворане. Путовање је текло преко Рогатице, Устипраче (са краћом паузом), Вишеграда, до манастира Добрун. Ту су посјетили манастир, обишли Карађорђев музеј и имали слободно вријеме за одмор, рекреацију и слободне активности у порти манастира. Након манастира услиједио је повратак у Вишеград гдје су ученици ручали и кренули у обилазак Андрићграда. У склопу посјете организован је одлазак у биоскоп и гледање филма за дјецу. Циљ и задаци излета су у потпуности реализовани.

Припреме излета извршила је директорица школе Дивна Јанковић и учитељи четвртих разреда. Организацију је такође помогао и начелник Општине Соколац, Милован Бјелица са 1000 км, што је омогућило ученицима подручних школа бесплатан одлазак на излет, а ученицима централне школе умањило цијену путовања.

Услуге и организацију излета реализовала је Туристичка агенција „Глобус“ са Пала.

Драгица Маловић


 

Слично: