Ђорђу Ковачевићу прва награда за најљепшу пјесму – Дани Душка Трифуновића 2017.

Културно-спортски центар Пале на основу члана 26. Статута Културно-спортског центра Пале и на основу Правилника о додјели награде за најљепшу пјесму у оквиру Књижевне манифестације “Дани Душка Трифуновића“ расписао је:

КОНКУРС
За избор најљепше пјесме на тему „ЗНАМ ЗАШТО“

 

Право учешћа на конкурсу су имали ученици основних школа VI,VII,VIII и IX разреда, са подручја Републике Српске, и V,VI,VII,VIII са подручја Србије, Црне Горе и других држава у окружењу.

На основу Одлуке о именовању жирија за додјелу награде за најљепшу пјесму на тему „Знам зашто“ бр. 01- 62/17 од 12.5.2017. године, исти је именовао сљедеће побједнике конкурса:

Прва награда: Ђорђе Ковачевић, IX разред – Соколац,
Друга награда: Сара Вићентијевић, VI разред – Бели поток,
Трећа награда: Милица Миждало, VII разред – Бели поток

 

На свечаности која се одржала на Палама, 13. септембра2017.године, побједницима су додијељене награде уз пригодан програм и дјечију поезију наших гостујућих пјесника (Ршумовић, Одаловић, Кнежевић, Петронић, Јевђевић, Ромсок).

Наш Ђорђе, ученик 9-2 разреда, је још једном кроз своје стихове показао како се воли живот и природа, шта је то љубав и како се може бити пјесник са тринаест година. Ниже успјех за успјехом дружећи се са својом оловком и маштом, а ми му од срца још једном честитамо!

Наташа Цвијетић


[Best_Wordpress_Gallery id=“130″ gal_title=“Дани Д. Трифуновића 2017 – Ђорђе Ковачевић“]

Слично: