ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ НЕОПХОДНА ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ

С обзиром на чињеницу да је већини ученика један од омиљених часова час физичког васпитања, заинтересовало нас је то како се одвија настава на овом часу, и у којим условима, па смо посјетили неке од часова физичког васпитања. Дотакли смо се наставе – одређених услова и средстава потребних за одржавање часа. У разговору са наставницом Сузаном Арбињом сазнали смо како се одвија настава на часовима. Она је истакла да школа има сва потребна наставна средства за извођење наставе физичког васпитања, да располаже са неколико терена испред школе гдје се одвија настава када то временски услови дозвољавају.

Директор школе госпођа Дивна Јанковић потруди се да прије почетка школске године обезбиједи довољан број наставних средстава потребних за наставу физичког васпитања, како за предметну тако и за наставу физичког васпитања у разредној настави. Међутим, за одређене спортске игре по плану и програму ускраћује нас мањак простора фискултурне сале – нагласила је наставница Сузана.

Да би на правилан и хигијенски начин присуствовали настави физичког васпитања потребно је носити одређену опрему у коју спадају бијеле мајице кратких рукава и одређене патике.

За унапређење и очување, како физичког тако и менталног здравља, физичка активност је неопходна. Требамо бити свјесни колико је спорт важна активност у нашим животима и зато свим школарцима препоручујемо, ако се активно не баве спортом, да макар часове физичког васпитања искористе као један од веома важних тренинга у току седмице.


Припремиле: Дарија Јефтић и Александра ЈакшићЛингвистичка секција


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2208637716036494