ПРИРЕДБА: „Добро дошли првачићи“

Први радни рад у септембру је онај дан када зазвони школско звоно и огласи почетак још једне школске године. То је нешто што би се могло назвати рутином. Међутим рутина губи своје обиљежје онога тренутка када се у школу појаве „најважнији“ ђаци – ђаци прваци. Тада све креће наново.

Школска 2018/2019. у ОШ „Соколац“ почела је свечаном приредбом која је уприличена поводом  доласка 117 првачића. Посебна радост ове школске године огледа се у томе што је у школу уписано пет одјељења, дакле једно одјељење више, што се није десило дужи временски период. Два одјељења су распоређена у прву смјену код учитељица Драгане Бакмаз и Милице Шука, једно одјељење ће да похађа наставу у међусмјени код учитељице Оливере Ковачевић док ће преостала два одјељења у другој смјени водити учитељи Саша Иванић и Слађана Живковић. Програм за првачиће и све госте припремили су ученици старијих разреда са својим наставницима и учитељима а употпунили су га и чланови КУД-а „Романијска луча“.

Добродошлицу ученицима пожељела је директорица школе Дивна Јанковић, позвавши родитеље на сарадњу.

 – Надам се да ће вам боравак у школи бити пријатан, да ћемо сви заједно, и ђаци и родитељи, уз отворену комуникацију постићи жељене циљеве.

Све присутне је поздравио и начелник општине Милован Бјелица, који је и ове године подржао најмлађе ђаке и њихове родитеље.

– Желим свим ученицима, наставницима и родитељима срећу у новој школској години. Потрудили смо се да за најмлађе основце обезбиједимо квалитетан школски прибор и торбе, како би родитељима помогли на почетку школске године– изјавио је Бјелица.

Пјевало се, играло, рецитовало а онда су „мали ђаци“ са својим учитељима отишли на њихов први час, који ће засигурно памтити као један од најупечатљивијих момената у животу.

Јадранка Јанковић


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2187510571482542

 

Слично: