Обиљежавање 160. годишњице од рођења Николе Тесле (КОНКУРС)

RPZ, MINISTARSTVO - HEADER2

Број: 07/2.01/01-614-40-1/16
Датум: 25.01.2016. године

 

ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

ПРЕДМЕТ: Обиљежавање 160. годишњице од рођења српског великана и научника Николе Тесле

Поводом 160 година од рођења Николе Тесле, српског и свјетског великана и научника, Републички педагошки завод и Савез иноватора Републике Српске планирају низ активности које треба да се проведу у основним и средњим школама Републике Српске. Циљ планираних активности је да се на радан и достојанствен начин обиљежи живот и дјело Николе Тесле. У оквиру обиљежавања живота и дјела Николе Тесле, потребно је:

  1. да све основне и средње школе реализују један час посвећен животу и дјелу српског и свјетског великана и научника Николе Тесле у току 2016. године;
  2. да све школе активно учествују на Конкурсу за избор најбољих литерарних и ликовних радова ученика основних и средњих школа, који је расписан на тему „Живот и дјело Николе Тесле„;
  3. да основне и средње школе планирају посјету Музеју „Никола Тесла“ у Београду у оквиру екскурзије за ученике и да омогуће ученицима посјету изложби „Живот и дјело Николе Тесле“ која буде организована у Републици Српској;
  4. да ученици основних и средњих школа учествују на изложби „ИНОСТ МЛАДИХ 2016“ која ће бити одржана 19 – 21. априла 2016. године. Овогодишња изложба је посвећена 160. годишњици рођења Николе Тесле. Конкурс за учешће на „ИНОСТ-у МЛАДИХ 2016“ се налази на сајту Републичког педагошког завода.

ИНОСТ МЛАДИХ 2016 – КОНКУРС:  

KONKURS-N_Tesla_2


К О Н К У Р С

Број: 07/2.01/01-614-40-2/16
Датум: 25.01.2016. године

 

ПРЕДМЕТ: Конкурс за избор најбољих ученичких литерарних и ликовних радова на тему „Живот и дјело Николе Тесле

 

Поводом 160 година од рођења Николе Тесле, Републички педагошки завод и Савез иноватора Републике Српске расписују Конкурс за избор најбољих литерарних и ликовних радова ученика основних и средњих школа у Републици Српској на тему ,,Живот и дјело Николе Тесле“.

Имајући на уму значај живота и дјела Николе Тесле за српски народ у цјелини, као и за свјетску јавност, позивамо ученике основних и средњих школа у Републици Српској да у литерарном и ликовном раду изразе своја осјећања према животу и дјелу овог српског научника и ствараоца.

На Конкурсу могу учествовати сви ученици основних и средњих школа Републике Српске.

Конкурс је наградног карактера, а награде ће се додијелити ауторима најбољих литерарних и ликовних остварења, у конкуренцији основних и у конкуренцији средњих школа. Награде за најбоље литерарне и ликовне радове које ће бити додијељене на изложби „ИНОСТ МЛАДИХ 2016“ у априлу 2016. године ће обезбиједити Савез иноватора Републике Српске.

Када је у питању литерарно стваралаштво, препоручујемо да школа одабере и Заводу достави до три најуспјешнија литерарна рада. Литерарни радови могу да буду прозни текст или поезија. Прозни текст не може да буде дужи од три писане странице.

За ликовне радове пропозиције су сљедеће:
Радови се не шаљу појединачно, него школа шаље мапу (колекцију) од 5 радова.

Поред награда за најбоља појединачна остварења, награда ће бити додијељена и једној школи за најбољу мапу.

Литерарне и ликовне радове слати на адресу:
Републички педагошки завод,
Милоша Обилића 39
78000 Бања Лука, са назнаком „Конкурс – Живот и дјело Николе Тесле“.

Рок за доставу радова је 20. март 2016. године.

ПРИЈАВНИ ЛИСТ:  word

 

Директор, Др Предраг Дамјановић


KONKURS-N_Tesla_3

Слично: