PRIREDBA: Dan dječijih postignuća 2019.

Kraj školovanja učenika završnih razreda u našoj školi uvijek je bivao svečano obilježen. Tako je i bilo i ove godine 31. maja, kada je povodom Dana dječijih postignuća organizovana priredba za male maturante, koji su uspješno završili deveti razred. Deveti razred završilo je 96 učenika od kojih njih 30 ima odličan uspjeh.

Na početku priredbe učenicima se obratila direktorca škole Divna Janković. Direktorica je istakla da su se od 30 učenika sa odličnim uspjehom izdvojile četiri malo vrednije učenice: Hristina Gladanac, Milica Elez, Jelena Todorović i Nataša Koprivica, koja je proglašena i učenikom generacije. Ove četiri učenice dobile su Vukovu diplomu, a Nataša Koprivica i nagradu kao učenik generacije. Posebnu pohvalu za marljivo pohađanje nastave svih devet godina – bez ijednog izostanka sa časa dobila je učenica Nataša Šuka. Direktorica Divna Janković čestitala je svim učenicima uspješno završen deveti razred, nakon čega je uslijedila dodjela nagradi i pohvala. Učenici i nastavnici Osnovne škole „Sokolac“ pobrinuli su se da obogate program zanimljivim sadržajima.

Prisutnima se obratila se i Nataša Koprivica koja je, između ostalog, rekla:

Želim da se zahvalim svim nastavnicima kao i našim roditeljima, koji su bili sa nama na istom putu kako bi nas ispratili sigurnim koracima na stazu života, da postanemo pravi ljudi. Nadamo se da smo ispunili njihova očekivanja i da smo postali ozbiljniji, zreliji i pametniji. Najviše od svega želim da i mi u budućnosti vaspitamo neke nove generacije kao što ste vi nas.

Nakon obilježenog Dana dječijih postignuća učenici devetih razreda ponovo će se sresti petog i šestog juna kada će polagati malu maturu, a potom i na maturskoj večeri.

 

Teodora Đerić – Lingvistička sekcija


FOTO GALERIJA

 

Slično: