Site icon Основна школа СОКОЛАЦ

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У 11 ПРОЈЕКТУ „СПОЈИМО ДЈЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

Кабинет начелника Општине Соколац по други пут учествује у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ удружења „Одбор за помоћ дјеци Косова и Метохије“ који има подршку Владе и највиших институција Републике Српске. Пројекат је подржала и Основна школа „Соколац“ уз подршку Савјета родитеља.

Кроз овај пројекат, 46 дјеце школског узраста (10-15 година) са Косова и Метохије биће гости у нашем граду, у периоду од 25.6. до 2.7.2023. године. Дјеца би била смјештена код породица својих вршњака сличне доби.

За вријеме боравка дјеце у нашем граду планиран је низ активности за дјецу са КиМ, као и за дјецу домаћине:

 

Општина Соколац у сарадњи са Основном школом Соколац позива све ученике и родитеље који су заинтересовани да угосте ову дјецу у својим домовима на 7 дана да се пријаве до 15.6.2022. године:

Потребно је навестииме и презиме, адресу, контакт телефон, број дјеце у породици, те број дјеце коју би угостили.

 

У претходних десет пројеката, захваљујући хуманости Републике Српске, а посебно школа, ученика и њихових породица, у преко 40 наших општина боравило је 5.500 српске дјеце школског узраста у пратњи око 450 наставника.

Овај пројекат има подршку Владе и највиших институција Републике Српске, а из удружења поручују: „Вјерујемо у хуманост Републике Српске и да ћете учествовати у овом великом и значајном пројекту, који је повезао многе градове, општине, основне школе и породице Републике Српске и Косова и Метохије.

Exit mobile version