Održana priredba za prvačiće

Prijem_prvacica_2015_HEADER1

Povodom dočeka prvačića u Osnovnoj školi „Sokolac“, 1. septembra 2015. godine upriličen je prigodan program dobrodošlice, kako bi ovaj značajan dan, kada otvaraju novu stranicu svojih života, bio jedan od onih koji se dugo pamti. Pored roditelja, baka i djedova, prvačići su podršku dobili i od učenika starijih razreda su pjesmom i igrom uljepšali priredbu.

U ime uprave škole, prisutne je pozdravila direktor Divna Janković koja je učenicima poželjela sreću i uspjeh, a roditeljima čestitala na odgoju i pripremi djece za školu:

– Veliko mi je zadovoljstvo što pozdravljam ovoliki broj đaka prvaka. Želim da im početak devetogodišnjeg školovanja bude uspješan i vedar. Škola je mjesto gdje će se okupljati i boraviti, gdje će učiti i sticati nova prijateljstva, gdje će pored učenja imati priliku da se bave brojnim vannastavnim aktivnostima, da se bave sportovima, plešu, pjevaju, igraju, crtaju, da rade ono što vole, jer odličan đak nije samo onaj koji ima sve petice, nego koji je i poslušan, dobar drug, poštuje starije, zna svoje obaveze i odgovornosti. I roditelji danas imaju brojna pitanja, ali ne treba da budu zabrinuti jer treba da budu sigurni da će u saradnji sa učiteljima, nastavnicima i stručnom službom, sve poteškoće biti riješene. Prvacima želim srećan početak školovanja, da nižu samo uspjehe, da budu zdravi i veseli, da im ovaj dan ostane dugo u sjećanju.

Prijem_prvacica_2015_HEADER2

Opština Sokolac i Visoka škola za uslužni biznis i ove godine su obezbijedile prigodne poklon pakete – veoma kvalitetan školski pribor za 250 učenika za cijelu školsku godinu.

– U Sokocu je obrazovanje kvalitetno, od predškolskog, osnovnog, srednjoškolskog pa do studija na Visokoj školi gdje se ukupno obrazuje oko 2000 učenika i studenata. U ovim obrazovnim ustanovama radi preko 200 prosvjetnih radnika. Obrazovne ustanove imaju odličnu saradnju sa opštinom Sokolac i Srpskom pravoslavnom crkvom što se potvrđuje kroz postizanje zapaženih i značajnih rezultata. Kako bi djeca bila bezbjednija, radimo na povećanju stepena bezbjednosti, uvođenja video nadzora u škole i ulice, postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije, postavljanjem poklopaca na šahtove koji su otuđeni, izgradnjom nove i popravkom postojeće rasvjete oko škola, sportske dvorane i saobraćajnica kojima se kreću učenici. Policijska stanica Sokolac se i ove godine potrudila, te je u skladu sa početkom školske godine zbog povećanog broja djece na ulicama našeg grada obezbjedila sve raskrsnice i prelaze kojima učenici idu u školu, rekao je u svom obraćanju načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i poručio:

– Molio bih vas djeco, da čuvamo zelenilo, spomenike, sportske objekte, školu i sve što je bitno u našem gradu. Želim svima da čestitam početak nove školske godine, prvačićima bih poželio da ih uspjeh i dobri rezultati prate kroz cijelo školovanje uz učitelje, koji su, pored roditelja, najznačajnije ličnosti u vašem životu.

Prijem_prvacica_2015_HEADER3

I ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture RS je obezbijedilo udžbenike za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole. Besplatne udžbenike dobili su i odlični učenici od trećeg do devetog razreda koji dolaze iz porodica sa četvoro ili više djece. Opština Sokolac i udruženje Majka i dijete obezbijedili su udžbenike za učenike trećeg i četvrtog razreda, koji dolaze iz višečlanih porodica.

Prijem_prvacica_2015_HEADER4


Školska 2015/16 godina na vrijeme je i bez problema počela i u Osnovnoj školi „Sokolac“. Dok su učenici uživali u raspustu, zaposleni u ovoj ustanovi su obavili sve pripreme kako bi školske prostorije spremno dočekale učenike. I učitelji i nastavnici obavili su seminare koje svake godine organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

– Spremno smo ušli u novu školsku godinu, u kojoj će nastavu pohađati 907 učenika, od čega 107 đaka prvaka. U područnim odjeljenjima Ravna Romanija i Knežina nastavu pohađa po 12 učenika od prvog do petog razreda, podijeljenih u četiri kombinovana odjeljenja. S obzirom da drugi razred pohađa 87 učenika, a da je za 4 odjeljenja potreban 91 učenik, ove godine smo umjesto četiri odjeljenja drugog razreda, od Ministarstva dobili saglasnost za formiranje tri odjeljenja. Poteškoća sa nastavnim kadrom nemamo, objasnila je direktor škole Divna Janković.

 

 Jelena Ćajić  Opstina Sokolac


FOTO GALERIJA

« 1 od 5 »

Slično: