Održana kreativna radionica u susret Vaskrsu

Kada se korača u susret nekom velikom događaju ili velikoj ličnosti onda se obično biva u jednom posebnom stanju uzbuđenosti. Kada se korača u susret nekom velikom prazniku onda ti dani koji mu prethode bivaju drugačiji u odnosu na druge dane u godini. A kada se korača prema prazniku koji daje smisao i svim ostalim praznicima, i našoj vjeri, i samom postojanju, onda dani u kojima djelamo, radujući se unaprijed, postaju potvrda kako se čovjek može i treba orijentisati u vremenu koje mu je dato.

Vaskrsnja_radionica_2016_2

U susret Vaskrsnenju Hristovom, i ove godine, kao i predhodnih, Hrišćanska sekcija pod rukovodstvom vjeroučitelja Tomislava Pajevića uz određenu pomoć i podršku članova ostalih sekcija koje rade na nivou škole, kao i nastavnika koji vode te sekcije: Dramsko-recitatorske, Likovne i Muzičke, ali i pomoći World Vision organizacije koja je donirala određeni materijal, uspješno je realizovala još jednu radionicu. Aktivnosti su se odigravale u prostorijama Parohijskog doma 23. i 24. aprila na velike praznike, tako da su na prigodan način obilježeni Lazareva subota, Vrbica i Cvijeti.

Vaskrsnja_radionica_2016_3

Na Vrbicu nakon večernjeg bogosluženja i litije djeca su izvela, na oduševnjelje prisutnih, prikaz slavskog obreda i slavskih običaja. Sutradan, na Cvijeti su pokazivala svoje stvaralačke vještine kaširajući ikone, oslikavajući panoe sa motivima praznika i, naravno, šarajući jaja. Čula se i pjesma, i smijeh, i šala – onako kako priliči energiji djeteta i ljepoti praznika, a sve u susret Vaskrsenju Hristovom.

Jadranka Janković


FOTO GALERIJA

« 1 od 5 »

Slično: