Site icon Основна школа СОКОЛАЦ

Одбојкашка секција


ЖЕНСКА ОДБОЈКАШКА СЕКЦИЈА

За почетак хоћу на што бољи начин да вас уведем у свијет одбојке па ћу укратко да је опишем…

Одбојка је олимпијски спорт у коме се два противничка тима боре да лопта падне у поље другог тима. Између њих налази се високо постављена мрежа иза које се са сваке стране мора налазити по 6 играча који сваки за себе има одређену функцију односно позицију. Прва одбојкашка утакмица одиграна је 1896. године и од тада, одбојка је један од најпопуларнијих спортова у свијету.

Сваког понедељка у 18,00 часова у фискултурној сали састајемо се и увјежбавамо технику и тактику. Сваке године у оквиру ,,Малих олимпијских игара“ у Републици Српској одржавају се Регионало и Републичко такмичење у одбојци и скоро сваке године освојимо неку медаљу. Није поента само да будемо први, поента је да се  што више дружимо и боримо заједно кад смо на терену.

Највећи успјех одбојкашке секције је друго мјесто на Републичком такмичењу.

Вођа женске одбојкашке секције је наставница Сузана Арбиња.

Христина Гладанац

 


 

МУШКА ОДБОЈКАШКА СЕКЦИЈА

Мушка одбојкашка секција се одржава сриједом од 18,00 до 19,30. Секцију похађа око 20 ученика, а бројно стање се стално повећава. Секција је почела са радом 6. 9. 2018. године паралелно са женском одбојкашком секцијом.

Циљ ове секције је првенствено дружење ученика, напредовање у техници играња, а затим и у припремању екипа за учешће на Регионалном такмичењу, на ком је наша школа традиционално сваке године веома високо пласирана.

Вођа мушке одбојкашке секције је наставник Славољуб Шуковић.

Exit mobile version