Obilježen „DAN DJEČIJIH POSTIGNUĆA“

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER1

U četvrtak, 28. maja 2015. godine u Osnovnoj školi „Sokolac“ prigodnim programom je obilježen „Dan dječijih postignuća“ i ispraćena još jedna generacija devetih razreda u dalje školovanje.
Put kojim su krenuli od vaspitanja koje su im prenijeli njihovi roditelji do znanja koje iz škole nose zahvaljujući trudu i radu njihovih učitelja i nastavnika, dokaz je njihove zrelosti kojom će otvoriti novo poglavlje životne knjige.

Uspješnim devetogodišnjim rezultatima osnovaca, direktorica Divna Janković istakla je zadovoljstvo zbog nesebičnog zalaganja škole koja je zaslužna za znanje koje će im omogućiti dalji rad i buduće školovanje.

Znam da su djeca uložila mnogo truda kroz svoje školovanje kako bi dobili smijernice da zavole svoju knjigu, nastavnike, zavičaj. Kada dijete krene iz porodice sa jednim vaspitanjem, kada krene sa pozitivnim osobinama onda uspjeh ne može da izostane, dodala je direktorica Janković.

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER

U ovoj generaciji Osnovne škole Sokolac“ devete razrede je završilo 118 učenika, od kojih su 42 učenika postigla odličan uspjeh. Pored nagrada za odlikaše, aplauzi i pohvale uz prigode poklone čekali su učesnike na Republičkim takmičenjima iz matematike, informatike i sportskih aktivnosti koji su imali zavidne rezultate.

Prema riječima direktorice, od najboljih učenika uvijek se izdvajaju i dobitnici Vukovih diploma među kojima je đak generacije. Ove godine nije bilo teško u izboru, jer je đak generacije učenik koji je od prvog razreda bio izuzetno vrijedan i odgovoran, postizao rezultate na takmičenjima i sticao znanja.

Pored vukovaca Nine Abazović i Vasilise Mirović, za đaka generecije, koji je nosilac brojnih nagrada, od kojih je i drugo mjesto na Svetosavskom takmičenju iz matematike, proglašen je Miloš Radović učenik devetog – dva razreda.

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER3

Hvala nastavnicima koji su u meni vidjeli potencijal i pripremali me za takmičenja i dalje školovanje. Ali ništa od toga ne bi bilo da nije ljubavi i podrške mojih roditelja i brata Nikole. Ne mogu zaboraviti ni moje prijatelje sa kojima sam dijelio i dobre i loše trenutke i svima želim sreću u nastavku školovanja.

Jedan dio puta za ove mlade ljude je završen. Sa godinama dolaze i veća očekivanja i obaveze koje će morati da ispune, kako školske tako i životne, ali gdje god bili i kojim putem išli ne treba da zaborave da dani koji dolaze ne treba da ih rastave, jer samo pravi prijatelji nikada ne prolaze.

Vedrana Renovica    Opstina Sokolac


FOTO GALERIJA

« 1 od 8 »

Slično: