NOVOGODIŠNJA PRIREDBA: „Dan dječije radosti“

Novogodišnji duh je zavladao i među učenicima Osnovne Škole „Sokolac“ pa je 26. decembra, u školskoj sali, u 12:00 časova, održana priredba povodom  nadolazećeg  praznika – Nove godine. U priredbi su učestvovali učenici Škole koji su pokušali da na  što zanimljiviji način privuku  pažnju  kako  djece tako  i  njihovih roditelja. I moramo priznati, uspjeli su u tome. 

Priredba je počela uz lijepu pjesmicu o najzanimljivijem  novogodišnjem liku –    Djeda Mrazu, nakon čega je uslijedila pjesma o novogodišnjim željama, u  kojoj se  pominjalo da  svako  dijete  ima   svoje  želje – želje za boljim  uspjehom i  potrebu za lijepim ponašanjem. Značaj osnovnih predmeta u učionici, odnosno, značaj table, kreda, spužve i naravno klupa kroz dobru imitaciju predstavili su nam učenici. Ovaj skeč o učionici i  učenicima  podstakao  je  mladu  publiku  na  bolji  odnos prema  učionici  i  nastavnicima  u njoj.

Glavna tema priredbe opisana je u pjesmi o Novoj godini. Da li je bitnije kako izgledamo ili ko smo zaista, pojasnili su nam naši prijatelji predstavljajući Djeda Mraza koji bira jelku za Novu godinu. Djed Mraz je birajući između jelki koje su lijepe i visoke izabrao onu sa čistom dušom iako je ona bila mala. Najzanimljiviji dio priredbe bio je ples Djeda Mraza, koji je izgledao kao  „frajer  sa  naočarama“, i koji je podigao atmosferu među publikom do oduševljenja. Novogodišnje želje i čestitke kroz pjesmice poželjeli su nam učenici Škole. Za kraj priredbe su članovi kulturno umjetničkog društva „Romanijska luča“, uz pratnju orkestra, odigrali igre iz Leskovca.

Na kraju su se voditelji zahvalili svima koji su bili prisutni i čestitali predstojeće novogodišnje i božićne  praznike, nakon čega je uslijedila podjela paketića djeci radnika škole.

 Ovim lijepim željama se pridružuju i svi članove Lingvističke sekcije.

 

Nikola i Đorđe Kosorić i Teodora Đerić


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2249776201922645

Slično: