Najbolji učenici osnovne i srednje škole na prijemu kod načelnika

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je u svome kabinetu organizovao prijem za najbolje učenike osnovne i srednje škole , koji su za vrijeme cjelokupnog školovanja ostvarili odličan uspijeh sa svim peticama. Đak generacije u Osnovnoj školi Sokolac za 2018/2019. je Nataša Koprivica, a odličan uspjeh sa svim peticama ostavrile su i Milica Elez, Hristina Gladanac i Jelena Todorović. Učenik generacije Srednjoškolskog centra Vasilije Ostroški za ovu školsku godinu je Miloš Radović, a vukovci Ivan Đurković i Jovana Milidragović.

Na prijemu kod načelnika opštine prisustvovale su i direktorica OŠ „Sokolac“ Divna Janković , profesorica Marina Blagojević i učenica Srednje geodetsko-tehničke škole Sarajevo, Magdalena Zečević koja je takođe bila vukovac.

Učenicima koji su postigli izuzetne rezultate u dosadašnjem školovanju načelnik Bjelica uručio je novčane nagrade i poželio im puno uspjeha i sreće u daljem školovanju. On je naglasio da u obje škole pored nagrađenih đaka postoji još talentovane djece koja su svakako veliki potencijal opštine Sokolac. Bjelica je dodao da lokalna zajednica daje punu podršku obrazovnim ustanovama, te da talentovanim mladim ljudima treba pomoći kako bi mogli da ostvare dobre rezultate i kako bi njihovi talenti došli do izražaja.

Želim da čestitam svima vama koji ste dobitnici Vukove diplome. Vašim trudom i radom u dosadašnjem školovanju ućićete u istoriju kao najbolji đaci jedne generacije, što je veliki uspijeh. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom ovdje sa vama sjedim. Nadam se da ćete kada završite sve cikluse obrazovanja doći u Sokolac da živite i radite, jer budućnost je na mladim ljudima, istakao je načelnik Milovan Bjelica.

Na prijemu prisutnima se obratila i direktorica Osnovne škole Sokolac Divna Janković.

Ovo je jedna veoma dobra generacija iz koje je osnovno obrazovanje trideset učenika završilo odličnim uspijehom. Četiri učenika koja su danas ovdje sa nama izdvojila su se svojim trudom, zalaganje i učenjem i oni su dobitnici Vukove diplome. Moram da kažem da su sva četiri vukovca, imala zapažene rezultate kako u nastavničkim, tako i u vannastavničkim aktivnostima i samo su nijanse odlučile ko će da bude đak generacije. Ono što smo ih posobno učili jeste da je drugarstvo nešto što treba njegovati i zadržati ma gdje da odu dalje na školovanje. Nije samo odličan učenik onaj koji ima petice, nego učenik koji ima lijepo vaspitanje, poštovanje, karakter, koji će da zadrži osobine dobrog čovjeka i koji nikada neće da zaboravi gdje je sticao prva znanja, gdje su njihovi korijeni, porodice i kada postanu zreli uspješni ljudi da se uvijek vrate u svoj zavičaj, a ja sam sigurna da će oni biti takvi, rekla je Divna Janković direktorica Osnovne škole Sokolac.

Ona je dodala da Osnovna škola ima odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom i da su mnogi rezultati postignuti zahvaljujući podršci opštine. Ona je dodala da je opština Sokolac uvijek imala razumijevanje za sve što je bilo potrebno za Osnovnu školu i njene đake, te da duguje veliku zahvalnost načelniku.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra Vasilije Ostroški Miloš Radović dalje školovanje nastaviće u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka – Elektrotehnički smjer. On je rekao da je aktivnim radom postigao rezultat jednog od najboljih učenika.

Kada sam krenuo u srednju školu nisam razmišljao da li ću biti vukovac ili đak generacije, nego mi je bio cilj da budem odličan bar u prvom razredu. Međutim kada se u početku krene aktivno raditi svakim danom, rezultati dođu sami. Tek kada prođe neki vremenski period postanemo svjesni koliko smo uradili, a uspjeh ide postepeno sa nadogradnjom znanja, rekao je Radović.

Učenica generacije Osnovne škole Sokolac Nataša Koprivica školovanje nastavlja u Sokocu, a njena želja je da upiše gimnaziju računarsko – informatičkog smjera. Kako bi ostala sa roditeljima, prijateljima i ljudima koje voli Nataša želi da svoje školovanje nastavi u Sokocu ili bližem okruženju.

Defileom kroz glavnu ulicu Sokoca, u petak 7. juna biće ispraćena 55. generacija Sokolačkih maturanata srednje škole, dok će maturska šetnja osnovaca biti 8. juna.


Svjetlana Rajić, Opština Sokolac

Slično: