Izlet u Višegrad za učenike četvrtih razreda

Kao i svake godine, tako i ove, jednodnevni izlet za četvrte razrede, planiran Godišnjim programom rada škole, organizovan je 19. 09. 2018. godine u daljoj okolini – posjeta gradu Višegradu sa obilaskom Andrićgrada i manastira Dobrun.

Realizacijom izleta obuhvaćeno je 95 učenika (93 učenika centralne škole i 2 učenika iz područnih odjeljenja Knežina i Ravna Romanija) sa svojim učiteljima i vođom puta.

Putovanje je počelo u 8 časova ispred Dvorane u Sokocu, nastavilo se preko Rogatice i Ustiprače (sa kraćim zadržavanjem u Ustiprači), preko Višegrada do manastira Dobrun. Učenici su obišli manastir i Karađorđev muzej, a zatim imali slobodno vrijeme za odmor, rekreaciju i slobodne aktivnosti u porti manastira. Zatim slijedi povratak u Višegrad, obilazak Ćuprije i razgledanje grada. Ručak je bio organizovan u hotelu „Drina“ nakon čega su učenici krenuli u obilazak Andrićgrada, gdje je organizovan odlazak u bioskop i gledanje filma, koji je bio veoma edukativnog karaktera i prilagođen njihovom uzrastu. Povratak u Sokolac u 19 časova i 15 minuta.

Cilj i zadaci izleta su u potpunosti realizovani.

Pripreme izleta je izvršila direktorica škole Divna Janković sa učiteljima četvrtih razreda. Škola je učestvovala u plaćanju izleta, tako da je učenicima iz centralne škole umanjena cijena za 10 KM,  kao i prethodnih godina, a učenici iz područnih odjeljenja bili su oslobođeni plaćanja. Usluge i realizaciju izleta realizovala je Turistička agencija „Globus“ sa Pala.

Dragica Malović


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2196812573885675

Slično: