Đorđu Kovačeviću prva nagrada za najljepšu pjesmu – Dani Duška Trifunovića 2017.

Kulturno-sportski centar Pale na osnovu člana 26. Statuta Kulturno-sportskog centra Pale i na osnovu Pravilnika o dodjeli nagrade za najljepšu pjesmu u okviru Književne manifestacije “Dani Duška Trifunovića“ raspisao je:

KONKURS
Za izbor najljepše pjesme na temu „ZNAM ZAŠTO“

 

Pravo učešća na konkursu su imali učenici osnovnih škola VI,VII,VIII i IX razreda, sa područja Republike Srpske, i V,VI,VII,VIII sa područja Srbije, Crne Gore i drugih država u okruženju.

Na osnovu Odluke o imenovanju žirija za dodjelu nagrade za najljepšu pjesmu na temu „Znam zašto“ br. 01- 62/17 od 12.5.2017. godine, isti je imenovao sljedeće pobjednike konkursa:

Prva nagrada: Đorđe Kovačević, IX razred – Sokolac,
Druga nagrada: Sara Vićentijević, VI razred – Beli potok,
Treća nagrada: Milica Miždalo, VII razred – Beli potok

 

Na svečanosti koja se održala na Palama, 13. septembra2017.godine, pobjednicima su dodijeljene nagrade uz prigodan program i dječiju poeziju naših gostujućih pjesnika (Ršumović, Odalović, Knežević, Petronić, Jevđević, Romsok).

Naš Đorđe, učenik 9-2 razreda, je još jednom kroz svoje stihove pokazao kako se voli život i priroda, šta je to ljubav i kako se može biti pjesnik sa trinaest godina. Niže uspjeh za uspjehom družeći se sa svojom olovkom i maštom, a mi mu od srca još jednom čestitamo!

Nataša Cvijetić


Slično: