Učenici posjetili Prebilovce

I ove školske godine, kao i prethodne, u godišnji program rada škole uvršteni su jednodnevni izleti. Učenici šestih i sedmih razreda istorijski čas iz bolne srpske istorije su imali u Prebilovcima.

U srijedu, 28. septembra 2016. godine, sa sokolačke autobuske stanice put Hercegovine su krenula tri autobusa učenika šestih i sedmih razreda u pratnji više nastavnika. Cilj ovoga putovanja bila je, prvenstveno posjeta Hramu Vaskrsenja Hristovog, koji je podignut u čast postradalih Srba u Drugom svjetskom ratu i bačenih u jame. Njihove kosti su, nakon vađenja iz jama, počivale u Spomen-kosturnici sve do 1992. kada je kosturnica minirana. Sada kada su ponovo pronašle mjesto za počinak, zaslužuju da bar čuvamo uspomenu na njih.

prebilovci_2016_1

Pored Prebilovačkog hrama djeca su posjetila i manastir Žitomislić, kao i Sabornu crkvu u Trebinju o čijoj istoriji su slušali od služitelja u ovim crkvama. Trebinje sa ostalim svojim znamenitostima bilo je primamljivo đacima koji su rado šetali ulicama ovoga grada, nakon čega su krenuli kući.

Jadranka Janković


FOTO GALERIJA:

« 1 od 2 »

Slično: